Regulament Wine Racers MTB

 

1) Înainte de a vă înscrie online vă rugăm sa citiți cu multă atenție Regulamentul și celelalte secțiuni ale pagini oficiale https://https://maratonulargonautilor.ro/regulament-wine%20racers-mtb/
2) Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile Regulamentului, iși asumă riscurile care decurg din participarea la Wine Racers MTB și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona in care se află, echipament.
3) Asociația Sportivă Activ Pontica este o societate civilă particulară, asociație nonprofit, fără activitate economică, competiția Wine Racers MTB este o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști a cărei organizare și desfașurare este posibilă datorită exclusiv a plați taxei de participare, contribuțiilor sponsorilor și partenerilor de organizare.

 
1. COMPETIȚIA CARACTERISTICI:
1.1. WINE RACERS MTB este o competiție de ciclism pentru iubitorii de natură și sport în aer liber, la care pot participa atât cicliști de performanță cât și amatori. Cursa este organizată de Asociația Sportivă Activ Pontica în parteneriat cu CRAMA HISTRIA. Competiția va avea loc fără spectatori respectând toate măsurile de siguranță și protecție generate de pandemia Coronavirus.
1. 2. Competiţia WINE RACERS are 2 probe de concurs: Proba de Semimaraton, cu o lungime totală a traseului de 21, 7 kilometri, Proba de MTB / XCO – Cross-country Olympic, distanța - 44. 25 kilometri.
Startul şi Sosirea vor fi în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA în data de 30 OCTOMBRIE 2021.
Ambele Trasee se desfăşoară în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori, voluntari, arbitri (bandă plastic, săgeți, spray colorat).
Competiția are loc pe pământ și piatră și se desfășoară pe un traseu sub formă de circuit care se parcurge de 5 ori. Toate acestea necesită din partea participantului, experiență și cunostiințe speciale, cum ar fi:
1.3. să aibă abilitatea să parcurgă în siguranță un traseu de MTB pe pământ și piatră.
1.4. trebuie să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.
1.5. să știe și să țină cont de faptul că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și de viața lui sau a altor participanți și să acționeze în consecință atunci când simte sau observă un pericol.
2. MTB / XCO – Cross-country Olympic este o cursă ce se desfășoară pe un traseu sub formă de circuit care se parcurge de 5 ori. Startul se va da în grup. Proba de MTB / XCO – Cross-country Olympic va avea loc fără spectatori respectând toate măsurile de siguranță și protecție generate de pandemia Coronavirus în limita a 75 de concurenți.
3. TRASEU:
3.1. Distanța totală a cursei 44, 25 kilometri.
Start / Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, proba sub formă de circuit se va parcurge de 5 ori.
4. CATEGORII:
4.1.Vârsta minimă de participare pentru traseul XCO – Cross-country Olympic este de 18 ani împliniți la data concursului – 30 octombrie 2021 și sunt apți medical pentru acest tip de efort.
4.2. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs și a pachetului de participare, pe lângă tabelul de participare, o declaraţie de responsabilitate, protecția datelor personale și Declarația pe proprie răspundere Covid, prin care declară că a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinţă, înţelege şi îşi asumă riscurile medicale, juridice şi de altă natură ale participării la Wine Racers XCO – Cross-country Olympic în calitatea ei de competiţie sportivă. Toate Declarațiile se vor completa la ridicarea pachetului de participare și a numărului de concurs. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea înscrierii la faţa locului nu va permite participarea la concurs. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le consideră apte, persoane în stare de ebrietate produsă de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive, stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică, echipament total inadecvat. De asemenea, Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu valida anumite persoane, în special cei ce nu au dat dovada de Fair Play la concursurile anterioare, care au facut contestaţii nefondate şi fără cunoaşterea regulamentului, persoanele care prin comportamenul lor nesportiv au dat naştere unor comentarii sau acţiuni de natură să aducă un prejudiciu de imagine organizatorului, membrilor, voluntarilor sau partenerilor Organizatorului.
4.3. CATEGORII XCO – Cross-country Olympic :
-Open feminin/masculin, primele 3 locuri.
-Categorii vârstă:
-Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open feminin.
-Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open masculin.
-Concurenții care vor fi premiați la open nu vor mai fi premiați și la categoriile de vârstă.
-Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului.
-Atenție, pentru Competiția 2021 numărul înscrierilor la XCO – Cross-country Olympic este limitat la 75 concurenți.
4.4. IMPORTANT, Pentru Semimaraton și MTB / XCO – Cross-country Olympic vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 3 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 3 concurenţi, aceasta va fi comasată categoriei inferioare.
5. ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS:
5.1. Pentru înscrierea on line se va utiliza formularul afișat pe site. Validarea înscrierii se face dupa plata taxei de participare.
5.2. Taxa de participare: XCO – Cross-country Olympic = 120 lei
-Modalități de plată:
-Plata se va efectua în contul următor: Asociația Sportivă Activ Pontica CIF: 37343857
-Cont: RO84INGB0000999906799584-Mențiune plată: Nume/Prenume, taxă concurs: Semimaraton/MTB / XCO – Cross-country Olympic
-Plată cu cardul la secțiunea înscriere sau Modalități de Plată.
5.3. Se vor face înscrieri la fața locului doar în ziua de vineri 29 octombrie 2021, în limita numerelor de concurs (75 numere Semimaraton și 75 numere MTB / XCO – Cross-country Olympic ), taxa de participare fiind de 150 lei (se va primi doar numărul de concurs).
5.4. În ziua concursului nu se fac înscrieri.
5.5. Taxa de participare include:
- 1 Sticlă de vin de la CRAMA HISTRIA
- 1 Pahar de vin
- numărul de concurs
- track tip gpx
- diplomă on line
- medalia competiției
- plăcinte Dobrogene
- energizante, hidratare, revitalizare pe trasee și la sosire
- cazare redusă la pensiunile și hotelurile partenere.
5.6. Anularea participării
Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă on line doreşte să îşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa: maratonulargonautilor@yahoo.com sau contact@maratonulargonautilor.ro
În cazul retragerii înscrierii, TAXA DE PARTICIPARE NU POATE FI RETURNATĂ, însă locul poate fi cedat unui alt concurent. Îi încurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunţe organizatorul printr-un email trimis la adresa maratonulargonautilor@yahoo.com sau contact@maratonulargonautilor.ro până pe data de 25 octombrie 2021.
5.7. În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv sau în cazul anulării competiției provocate de o situație de forță majora sau de motive care nu depind de organizator, TAXA DE PARTICIPARE NU SE RESTITUIE.
5.8. Organizatorul poate acorda oricând înscrieri gratuite unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție.
5.9. Atenție, pentru Competiția 2021 numărul înscrierilor la Semimaraton și MTB / XCO – Cross-country Olympic este limitat la 150 concurenți (75 semimaraton și 75 MTB / XCO – Cross-country Olympic).
6. ECHIPAMENT:
6.1. Sunt admise doar biciclete tip “mountain bike” cu roți de 26”, 27.5” (650B) sau 29”.
6.2. Casca de protecţie este obligatorie.
6.3. Recomandare: soluție anti – pană sau bandă anti - pană
7. NUMĂR DE CONCURS/ PACHET DE PARTICIPARE:
7.1. Numărul de concurs și pachetul de participare va fi primit în momentul validării înscrierii (locația va fi în funcție de vreme; zona Start/Sosire in interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, după ce participantul a completat și semnat toate declarațiile și a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
7.2. Numărul de concurs (furnizat de organizatori) trebuie purtat pe ghidon și pe spate (dacă este cazul) pe toata durata competiției.
7.3. Numărul nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nici o formă. Nerespectarea acestui lucru atrage descalificarea.
7.4. Numărul de concurs ține loc și de acreditare, acesta transmite fiecărui posesor anumite drepturi după cursă (inclusiv ridicarea de alimente).
8. VALIDARE / ȘEDINȚA TEHNICĂ:
8.1. Validarea înscrierilor va avea loc în 29 octombrie 2021 (cu o zi înaintea competiției) între orele 15:00 - 17:00 (pentru ambele probe), sâmbătă 30 octombrie înainte de start va avea loc o scurtă întâlnire unde se vor transmite noutăți și modificări apărute.
8.2. Secretariatul concursului în zona Start/Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA.
9. CRONOMETRAJ: Cronometrajul se va face la secundă.
10. STARTUL:
-30 octombrie 2021, ora 13:15 zona Start/Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, Proba de MTB / XCO – Cross-country Olympic, distanța - 44. 25 kilometri, după încheierea probei de Semimaraton.
- Zona de start se deschide cu 30 minute înaintea plecării în cursă si va fi deschisă timp de 15 minute după start. Cei care au pierdut startul și vor pleca în cursă în aceste 15 minute trebuie să anunțe oficialii de la start și cronometrajul se va face în acord cu ora oficială de start. Participanții care vor lua startul dupa cele 15 minute nu vor fi luați în considerare în clasament.
11. PUNCTE DE CONTROL/ REVITALIZARE/ HIDRATARE:
11.1. Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanții care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificați. Numărul de concurs al fiecărui competitor poate fi notat în ordinea sosirii la fiecare punct de control.
11.2. Traseul de MTB / XCO – Cross-country Olympic descris la secțiunea Trasee va avea 10 puncte de hidratare, 1 punct revitalizare şi 10 puncte de control.
- Start / MTB / XCO – Cross-country Olympic - punct control, hidratare, revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 0
- Hidratare / punct control / P. H. 2, P. C. 2 - kilometru 3, 85
- Hidratare / punct control / P. H. 3, P. C. 3 - kilometru 8, 9
- Hidratare / punct control / P. H. 4, P. C. 4 - kilometru 12, 75
- Hidratare / punct control / P. H. 5, P. C. 5 - kilometru 17, 8
- Hidratare / punct control / P. H. 6, P. C. 6 - kilometru 21, 65
- Hidratare / punct control / P. H. 7, P. C. 7 - kilometru 26, 7
- Hidratare / punct control / P. H. 8, P. C. 8 - kilometru 30,55
- Hidratare / punct control / P. H. 9, P. C. 9 - kilometru 35, 6
- Hidratare / punct control / P. H. 10, P. C. 10 - kilometru 39, 45
- Punct control, hidratare, revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 44, 25
12. TIMPI LIMITĂ:
12.1. Timpi limită la MTB / XCO – Cross-country Olympic.
- T1 – 3 ore la Sosire.
12.2. Orice modificare a timpilor limită va fi anunțată înainte de plecarea în cursă.
12.3. Participanții sunt obligați să treacă prin aceste puncte.
12.4. Participanții care nu se încadrează în timpii limită sunt obligați să predea numărul de concurs arbitrilor din punctul de control la care a fost stabilit timpul limită.
13. SOSIREA:
- Linia de Sosire este comună cu cea de Start, fiind amplasată în zona podgoriei CRAMA HISTRIA
14. OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:
14.1. Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant dacă s-a accidentat după start iar starea nu-i mai permite să continue cursa sau în cazuri excepționale.
14.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, este obligat să anunțe organizatorul la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunând la numarul de urgență care va fi anunțat la ședința tehnică și notat pe numărul de concurs.
În caz de abandon sau descalificare sportivul e obligat să își transporte bicicleta la Sosire, excepție fac accidentările.
14.3. Retragerea va fi confirmată prin semnatură pe foaia de arbitraj.
15. CONSERVAREA NATURII:
- Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberată a plantației de vie și a mediului înconjurator va atrage după sine DESCALIFICAREA ȘI NEPOSIBILITATEA PARTICIPĂRII LA VIITOARELE EDIȚII A COMPETIȚIEI WINE RACERS.
16. SUPORTERI / AJUTOR:-PE PERIOADA PANDEMIEI ARTICOLUL 16 ESTE ANULAT
16.1. Suporterii pot Încuraja orice competitor cu condiția să respecte regulile de circulație, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.) excepție făcând asistența acordată în punctele de realimentare amenajate unde competitorii pot primi și alte alimente sau lichide în afara celor oferite de organizatori.
16.2. Asistenţa între concurenţi este permisă şi în afara zonelor special amenajate. Prin asistenţă se înţelege susţinerea cu apă, alimente, accesorii etc.
17. ALTE REGULI:
17. 1. ParticipanțiI au obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat și/sau în care au fost implicați participanți la Competiția Wine Racers în probele de Semimaraton sau MTB / XCO – Cross-country Olympic, survenit în timpul desfașurării acestuia din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
17.2. Fiecare competitor are obligația să urmeze traseul oficial, să respecte indicațiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.
17.3. În cazul unei pene sau a unor defecțiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.
17.4. Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon,
17.5. Nu este recomandată folosirea de către concurenți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc), va recomandăm conectarea cu natura.
17.6. Orice competitor trebuie să dea dovada de fair-play și să permită unui concurent mai rapid să treacă în fața sa fără a-l obstrucționa, să acorde asistență unui competitor aflat în dificultate și care îi solicită aceasta.
17.7. Traseele sunt neamenajate și neprotejate de aceea există un risc de rănire și/sau deces din pericolele obișnuite pentru competițiile outdoor. Acestea includ și nu se rezuma doar la: coliziuni cu bicicletele MTB, pietre, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de căldură, insolație, deshidratare, arsuri, căderi de grindină, furtuni, fulgere, incendii, efort fizic.
17.8. Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participarii la Competiția Wine Racers şi îşi rezervă dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs în funcţie de condiţiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa în cazuri excepţionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizată corespunzător (ca de altfel întregul traseu) şi comunicată concurenţilor cel mai târziu la ședinţa tehnică din preziua concursului.
18. PENALIZĂRI:
18.1. Penalizare 15 minute: lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu (penalizarea se aplica pentru fiecare obiect).
18.2. Penalizare 30 minute: primirea de asistență din exterior în afara zonelor amenajate.
18.3. Descalificare:
- nerespectarea regulilor competiției.
- dopingul.
- scurtarea traseului.
- modificarea numărului de concurs.
- lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurator.
- lipsa de fair-play față de participanți, oficiali, public etc.
19. CONTESTAȚII:
19.1. Orice participant poate face contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.
19.2. Contestația scrisă împreună cu o taxa de 100 lei se va depune la secretariatul concursului în maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestațiilor se va face în următoarele 60 de minute.
19.3. Taxa va fi înapoiată petentului, dacă contestația va fi acceptată.
19.4. Oficialii sau Comitetul Director va analiza orice fel de probă (video, înregistrări de pe aplicații, foto, etc.) în termen de 72 ore după terminarea competiției și va lua măsuri până la descalificarea concurentului sau concurenților care nu au respectat Regulamentul Competiției.
20. PREMIEREA:
- Se va face în funcție de sosirea concurenților, ora va fi anunțată la info utile/program.
20.1. Toți concurenții care trec linia de sosire vor intra în posesia medaliei Competiției Wine Racers MTB și a diplomei de participare on line.
20.2. Premii Wine Racers MTB
- Se vor acorda premii în produse și obiecte pentru locurile 1, 2, 3 open Feminin/Masculin, premii în obiecte la toate categoriile de vârstă Feminin/Masculin, în funcție de dărnicia sponsorilor.
- Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit înțeles și acceptat condițiile prezentului regulament iși asumă riscurile care decurg din participarea la Competiția Wine Racers MTB și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona în care se află, echipament.
21. DREPTURI DE AUTOR:
- Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către parteneri ai concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții, din timpul desfășurării concursului (inclusiv de la linia de Start/Sosire și premierele la podium).

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG SĂ ALERGAȚI ÎN INTERIORUL PODGORIEI CRAMA HISTRIA .
Inapoi