Probe și categorii

 

1) Înainte de a vă înscrie on line vă rugăm să citiți cu multă atenție Regulamentul și celelalte secțiuni ale pagini oficiale maratonulargonautilor.ro
2) Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile Regulamentului, iși asumă riscurile care decurg din participarea la Maratonul Argonauților și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona în care se află, echipament.
3) Asociația Sportivă Activ Pontica este o societate civilă particulară, asociație non profit, fără activitate economică, competiția Maratonul Argonauților este o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști a cărei organizare și desfașurare este posibilă datorită exclusiv a plății taxei de participare, contribuțiilor sponsorilor și partenerilor de organizare.

 


Maratonul și Semimaratonul se adresează celor care au împlinit vârsta de 18 ani pănă la data de 08 aprilie 2023 și sunt apți medical pentru acest tip de efort. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, pe lângă tabelul de participare, preluarea pachetului de concurs o declaraţie de responsabilitate, protecția datelor personale, prin care declară că a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinţă, înţelege şi îşi asumă riscurile medicale, juridice şi de alta natură ale participării la Maratonul Argonauților în calitatea ei de competiţie sportivă. Toate Declarațiile se pot descărca on line sau se vor completa la ridicarea pachetului de participare și a numărului de concurs. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea înscrierii la faţa locului nu va permite participarea la concurs. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le consideră apte, persoane în stare de ebrietate produsă de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive, stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică, echipament total inadecvat.
CATEGORII MARATON:
-Open feminin/masculin, primele 3 locuri.
-Open feminin, locul 4 Premiul Special În Memoriam Coșbâc Albertina - Narcisa.
CATEGORII SEMIMARATON:
-Open feminin/masculin, primele 3 locuri.
-Categorii vârstă Maraton/Semimaraton:
-Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open feminin.
-Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open masculin.
-Premiul Special: Cel mai tânăr Concurent (Concurentul cel mai tânăr din cursele Circuitul Cheilor/Cros/Cursa Familiei).
-Premiul Special: Cel mai vârsnic Concurent (Concurentul cel mai în vârstă din Competiție).
Premii Maraton:
- 500 Lei Premiu, Doborâre Record Maraton Feminin/Ungureanu Alexandra- 04:28:59 timp obținut la ediția a III-a 10 aprilie 2021
- 500 Lei Premiu, Doborâre Record Maraton Masculin/Bacoșcă Alexandru - 03:49:22 timp obținut la ediția a III-a 10 aprilie 2021
Premii Maraton/Semimaraton
- Se vor acorda premii în produse și obiecte pentru locurile 1, 2, 3 open Feminin/Masculin, premii în obiecte la toate categoriile de vârstă Feminin/Masculin, în funcție de dărnicia sponsorilor.
-Concurenții care vor fi premiați la open nu vor mai fi premiați și la categoriile de vârstă.
-Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului.
-Atenție, pentru Competiția 2023 numărul înscrierilor la Maraton și Semimaraton este limitat la 250 concurenți/cursă.
IMPORTANT, Pentru Maraton, Semimaraton și Cros vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 3 concurenţi (excepție proba de Cros la categoria sub 19 ani, unde se vor acorda premii indiferent de numarul concurenților). Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 3 concurenţi, aceasta va fi comasată categoriei inferioare.