Regulament Wine Racers Semimaraton/Cros

 

1) Înainte de a vă înscrie online vă rugăm sa citiți cu multă atenție Regulamentul și celelalte secțiuni ale pagini https://maratonulargonautilor.ro/regulament-wine-racers-semimaraton/
2) Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile Regulamentului, iși asumă riscurile care decurg din participarea la Wine Racers Semimaraton/Cros și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona in care se află, echipament.
3) Asociația Sportivă Activ Pontica este o societate civilă particulară, asociație nonprofit, fără activitate economică, competiția Wine Racers Semimaraton/Croseste o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști a cărei organizare și desfașurare este posibilă datorită exclusiv a plăți taxei de participare, contribuțiilor sponsorilor și partenerilor de organizare.

 
1. COMPETIȚIA CARACTERISTICI:
1.1. WINE RACERS este o competiţie sportivă de alergare de tip Trail în aer liber organizată de Asociația Sportivă Activ Pontica în parteneriat cu CRAMA HISTRIA.
1.2. Competiţia WINE RACERS are 2 probe de concurs: Proba de Semimaraton cu o lungime totală a traseului de 21, 25 kilometri și Proba de Cros cu o lungime totală a traseului de 7 kilometri.
Startul şi Sosirea vor fi în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA în data de 21 Octombrie 2023.
Ambele Trasee se desfăşoară în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori, voluntari, arbitri (bandă plastic, săgeți, spray colorat).
Alergătorii vor avea de efectuat 3 ture de plantație pentru proba de Semimaraton și 1 tură de plantație pentru proba de Cros. Se aleargă pe pământ si piatră. Toate acestea necesită din partea participantului, experiență și cunostiințe speciale, cum ar fi:
1.3. să aibă abilitatea să parcurgă în siguranță un traseu de alergare pe pământ și piatră.
1.4. trebuie să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.
1.5. să știe și să țină cont de faptul că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și de viața lui sau a altor participanți și să acționeze în consecință atunci când simte sau observă un pericol.
2. WINE RACERS este o competiție de alergare Trail TIP CIRCUIT în aer liber, contracronometru, individuală. Numărul maxim de participanți la Proba de Semimaraton = 100 de concurenți, la Proba de Cros = 100 de concurenți.
3. TRASEU:
3.1. Semimaraton (probă inclusă în proiectul pilot Circuitul Mări Tetis, etapa nr. 2): lungime 21, 20 kilometri, diferență pozitivă de nivel 100 metri.
Start / Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, se aleargă 3 ture prin plantația de struguri.
3.1. 2. Cros: lungime 7 kilometri, diferență pozitivă de nivel 33 metri.
Start / Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, se aleargă 1 tură prin plantația de struguri.
4. CATEGORII:
4.1. Proba de Semimaraton se adresează celor care au împlinit vârsta de 18 ani pâna la data de 21 octombrie 2023 și sunt apți medical pentru acest tip de efort.
4.1. 2. Proba de Cros se adresează și celor care au împlinit vârsta de 16 ani pâna la data de 21 octombrie 2023 numai în prezența Părintelui sau Tutorelui care vor completa o Declarație pe propie răspundere și sunt apți medical pentru acest tip de efort.
4.2. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs și a pachetului de participare, pe lângă tabelul de participare, o declaraţie de responsabilitate, protecția datelor personale, prin care declară că a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinţă, înţelege şi îşi asumă riscurile medicale, juridice şi de altă natură ale participării la Wine Racers Semimaraton/Cros în calitatea ei de competiţie sportivă. Toate Declarațiile se vor completa la ridicarea pachetului de participare și a numărului de concurs. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea înscrierii la faţa locului nu va permite participarea la concurs. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le consideră apte, persoane în stare de ebrietate produsă de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive, stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică, echipament total inadecvat. De asemenea, Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu valida anumite persoane, în special cei ce nu au dat dovada de Fair Play la concursurile anterioare, care au facut contestaţii nefondate şi fără cunoaşterea regulamentului, persoanele care prin comportamenul lor nesportiv au dat naştere unor comentarii sau acţiuni de natură să aducă un prejudiciu de imagine organizatorului, membrilor, voluntarilor sau partenerilor Organizatorului.
4.3. CATEGORII SEMIMARATON:
-Open feminin/masculin, primele 3 locuri.
-Categorii vârstă:
-Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+ ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open feminin.
-Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+ ani, primele 3 locuri în ordinea sosiri după open masculin.
-Concurenții care vor fi premiați la open nu vor mai fi premiați și la categoriile de vârstă.
-Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului.
-Atenție, pentru Competiția 2023 numărul înscrierilor la Semimaraton este limitat la 100 concurenți.
4.4. IMPORTANT, Pentru Semimaraton vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 3 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 3 concurenţi, aceasta va fi comasată categoriei inferioare.
4.5. CATEGORII CROS:
-Open feminin/masculin, primele 3 locuri.
-Open feminin/masculin sub 18 ani, primele 3 locuri.
-Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului.
-Atenție, pentru Competiția 2023 numărul înscrierilor la Cros este limitat la 100 concurenți.
5. ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS:
5.1. Pentru înscrierea on line se va utiliza formularul afișat pe site. Validarea înscrierii se face dupa plata taxei de participare.
5.2. Taxa de participare, Semimaraton: 130 lei (1 august 2023 - 31 august 2023), 140 lei (1 septembrie 2023 - 30 septembrie 2023), 150 lei (1 octombrie 2023 - 21 octombrie 2023),
5.3. Taxa de participare, Cros: 120 lei (1 august 2023 - 31 august 2023), 130 lei (1 septembrie 2023 - 30 septembrie 2023), 140 lei (1 octombrie 2023 - 21 octombrie 2023),
-Modalități de plată:
-Plata se va efectua în contul următor: Asociația Sportivă Activ Pontica CIF: 37343857
-Cont: RO84INGB0000999906799584-Mențiune plată: Nume/Prenume, taxă concurs: Semimaraton/Cros
-Plată cu cardul la secțiunea înscriere sau Modalități de Plată.
5.4. Se vor face înscrieri la fața locului doar în ziua de vineri 20 octombrie 2023, în limita numerelor de concurs (100 numere Semimaraton și 100 numere Cros ), taxa de participare fiind de 150 lei (se va primi doar numărul de concurs).
5.5. În ziua concursului nu se fac înscrieri.
5.6. Taxa de participare include:
- 1 Sticlă de vin de la CRAMA HISTRIA
- 1 Pahar de vin
- numărul de concurs
- track tip gpx
- diplomă on line
- medalia competiției
- plăcinte Dobrogene
- energizante, hidratare, revitalizare pe trasee și la sosire
- cazare redusă la pensiunile și hotelurile partenere.
5.7. Anularea participării
Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă on line doreşte să îşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa: maratonulargonautilor@yahoo.com sau contact@maratonulargonautilor.ro
În cazul retragerii înscrierii, TAXA DE PARTICIPARE NU POATE FI RETURNATĂ, însă locul poate fi cedat unui alt concurent. Îi încurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunţe organizatorul printr-un email trimis la adresa maratonulargonautilor@yahoo.com sau contact@maratonulargonautilor.ro până pe data de 14 octombrie 2023.
5.8. În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv sau în cazul anulării competiției provocate de o situație de forță majora sau de motive care nu depind de organizator, TAXA DE PARTICIPARE NU SE RESTITUIE.
5.9. Organizatorul poate acorda oricând înscrieri gratuite unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție.
5.9.1.Atenție, pentru Competiția 2023 numărul înscrierilor la Semimaraton și Cros este limitat la 200 concurenți (100 semimaraton și 100 Cros).
6. ECHIPAMENT:
6.1. Echipament obligatoriu Semimaraton: încălțăminte adecvată tip trail-running, bidon minimum 0,33 / 0.5 litri plin cu lichide la start, haină ploaie/vânt, pantalon lung/scurt, telefon mobil, șapcă/bandană/căciulă, număr concurs (numărul va fi asigurat de organizatori).
6.2. Echipament obligatoriu Cros: încălțăminte adecvată tip trail-running, haină ploaie/vânt, pantalon lung/scurt, șapcă/bandană/căciulă, număr concurs (numărul va fi asigurat de organizatori).
7. NUMĂR DE CONCURS/ PACHET DE PARTICIPARE:
7.1. Numărul de concurs și pachetul de participare va fi primit în momentul validării înscrierii (locația va fi în funcție de vreme; zona Start/Sosire in interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, după ce participantul a completat și semnat toate declarațiile și a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
7.2. Numărul de concurs trebuie purtat vizibil pe toată durata cursei.
7.3. Numărul nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nici o formă. Nerespectarea acestui lucru atrage descalificarea.
7.4. Numărul de concurs ține loc și de acreditare, acesta transmite fiecărui posesor anumite drepturi după cursă (inclusiv ridicarea de alimente).
8. VALIDARE / ȘEDINȚA TEHNICĂ:
8.1. Validarea înscrierilor va avea loc în 20 octombrie 2023 (cu o zi înaintea competiției) între orele 15:00 - 17:00 (pentru ambele probe), sâmbătă 21 octombrie înainte de start va avea loc o scurtă întâlnire unde se vor transmite noutăți și modificări apărute.
8.2. Secretariatul concursului în zona Start/Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA.
9. CRONOMETRAJ: Cronometrajul se va face la secundă.
10. STARTUL:
- 21 octombrie 2023, ora 10:30, zona Start/Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, Proba de Semimaraton 21, 15 kilometri.
- 21 octombrie 2023, ora 10:45, zona Start/Sosire în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA, Proba de Cros 7 kilometri.
- Zona de start se deschide cu 30 minute înaintea plecării în cursă si va fi deschisă timp de 15 minute după start. Cei care au pierdut startul și vor pleca în cursă în aceste 15 minute trebuie să anunțe oficialii de la start și cronometrajul se va face în acord cu ora oficială de start. Participanții care vor lua startul dupa cele 15 minute nu vor fi luați în considerare în clasament.
11. PUNCTE DE CONTROL/ REVITALIZARE/ HIDRATARE:
11.1. Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanții care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificați. Numărul de concurs al fiecărui competitor poate fi notat în ordinea sosirii la fiecare punct de control.
11.2. Traseele de Semimaraton și Cros descrise la secțiunea Trasee vor avea 3 puncte de hidratare, 1 punct revitalizare şi 4 puncte de control.
- Start / Semimaraton = 3 Ture de Plantație - Punct Control, Hidratare, Revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 0,
- Start / Cros = 1 Tură de Plantație - Punct Control, Hidratare, Revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 0,
- Hidratare / Punct Control / P. H. 2, P. C. 2 - kilometru 3, 10, 17,
- Punct Control / P. C. 3 - kilometru 5, 12, 19,
- Punct Control / P. C. 4 - kilometru 6, 13, 20,
- Sosire / Semimaraton - Punct control, Hidratare, Revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 7, 14, 21,2,
- Sosire / Cros - Punct control, Hidratare, Revitalizare / P. C. 1, P. H. 1, P. R. 1 - kilometru 7,
12. TIMPI LIMITĂ:
12.1. Timpi limită la Semimaraton.
- T1 – 3 ore la Sosire.
12.1.2 Timpi limită la Cros.
- T1 – 1 oră la Sosire.
12.2. Orice modificare a timpilor limită va fi anunțată înainte de plecarea în cursă.
12.3. Participanții sunt obligați să treacă prin aceste puncte.
12.4. Participanții care nu se încadrează în timpii limită sunt obligați să predea numărul de concurs arbitrilor din punctul de control la care a fost stabilit timpul limită.
13. SOSIREA:
- Linia de Sosire este comună cu cea de Start, fiind amplasată în interiorul podgoriei CRAMA HISTRIA.
14. OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:
14.1. Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant dacă s-a accidentat după start iar starea nu-i mai permite să continue cursa sau în cazuri excepționale.
14.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, este obligat să anunțe organizatorul la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunând la numarul de urgență care va fi anunțat la ședința tehnică și notat pe numărul de concurs.
14.3. Retragerea va fi confirmată prin semnatură pe foaia de arbitraj.
15. CONSERVAREA NATURII:
- Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberată a plantației de vie și a mediului înconjurator va atrage după sine DESCALIFICAREA ȘI NEPOSIBILITATEA PARTICIPĂRII LA VIITOARELE EDIȚII A COMPETIȚIEI WINE RACERS.
16. SUPORTERI / AJUTOR:
16.1. Suporterii pot Încuraja orice competitor cu condiția să respecte regulile de circulație, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.) excepție făcând asistența acordată în punctele de realimentare amenajate unde competitorii pot primi și alte alimente sau lichide în afara celor oferite de organizatori.
16.2. Asistenţa între concurenţi este permisă şi în afara zonelor special amenajate. Prin asistenţă se înţelege susţinerea cu apă, alimente, accesorii etc.
17. ALTE REGULI:
17. 1. ParticipanțiI au obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat și/sau în care au fost implicați participanți la Competiția Wine Racers în probele de Semimaraton sau Cros, survenit în timpul desfașurării acestuia din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
17.2. Fiecare competitor are obligația să urmeze traseul oficial, să respecte indicațiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.
17.3. Orice competitor trebuie să dea dovada de fair-play și să permită unui concurent mai rapid să treacă în fața sa fără a-l obstrucționa, să acorde asistență unui competitor aflat în dificultate și care îi solicită aceasta.
17.4. Traseele sunt neamenajate și neprotejate de aceea există un risc de rănire și/sau deces din pericolele obișnuite pentru competițiile outdoor. Acestea includ și nu se rezuma doar la: coliziuni cu pietre, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de căldură, insolație, deshidratare, arsuri, căderi de grindină, furtuni, fulgere, incendii, efort fizic.
17.5. Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participarii la Competiția Wine Racers şi îşi rezervă dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs în funcţie de condiţiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa în cazuri excepţionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizată corespunzător (ca de altfel întregul traseu) şi comunicată concurenţilor cel mai târziu la ședinţa tehnică din preziua concursului.
18. PENALIZĂRI:
18.1. Penalizare 15 minute: lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu (penalizarea se aplica pentru fiecare obiect).
18.2. Penalizare 30 minute: primirea de asistență din exterior în afara zonelor amenajate.
18.3. Descalificare:
- nerespectarea regulilor competiției.
- dopingul.
- scurtarea traseului.
- modificarea numărului de concurs.
- lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurator.
- lipsa de fair-play față de participanți, oficiali, public etc.
19. CONTESTAȚII:
19.1. Orice participant poate face contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.
19.2. Contestația scrisă împreună cu o taxa de 100 lei se va depune la secretariatul concursului în maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor provizorii. Rezolvarea contestațiilor se va face în următoarele 60 de minute.
19.3. Taxa va fi înapoiată petentului, dacă contestația va fi acceptată.
19.4. Oficialii sau Comitetul Director va analiza orice fel de probă (video, înregistrări de pe aplicații, foto, etc.) în termen de 72 ore după terminarea competiției și va lua măsuri până la descalificarea concurentului sau concurenților care nu au respectat Regulamentul Competiției.
20. PREMIEREA:
- Se va face în funcție de sosirea concurenților, ora va fi anunțată la info utile/program.
20.1. Toți concurenții care trec linia de sosire vor intra în posesia medaliei Competiției Wine Racers Semimaraton/Cros și a diplomei de participare.
20.2. Premii Wine Racers Semimaraton
- Se vor acorda premii în produse și obiecte pentru locurile 1, 2, 3 open Feminin/Masculin, premii în obiecte la toate categoriile de vârstă Feminin/Masculin, în funcție de dărnicia sponsorilor.
20.2.1 Premii Wine Racers Cros
- Se vor acorda premii în produse și obiecte pentru locurile 1, 2, 3 open Feminin/Masculin, Open feminin/masculin sub 18 ani, primele 3 locuri, în funcție de dărnicia sponsorilor.
- Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit înțeles și acceptat condițiile prezentului regulament iși asumă riscurile care decurg din participarea la Competiția Wine Racers Semimaraton/Cros și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona în care se află, echipament.
21. DREPTURI DE AUTOR:
- Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către parteneri ai concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții, din timpul desfășurării concursului (inclusiv de la linia de Start/Sosire și premierele la podium).

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG SĂ ALERGAȚI ÎN INTERIORUL PODGORIEI CRAMA HISTRIA .
Inapoi