Regulament Cursa Familiei


1) Înainte de a vă înscrie online vă rugăm să citiți cu multă atenție Regulamentul și celelalte secțiuni ale pagini oficiale maratonulargonautilor.ro
2) Prin înscriere, plată și participare fiecare concurent confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile Regulamentului, iși asumă riscurile care decurg din participarea la Cursa Familiei și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo, zona în care se află, echipament.
3) Asociația Sportivă Activ Pontica este o societate civilă particulară, asociație nonprofit, fără activitate economică, competiția Maratonul Argonautilor este o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști a cărei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv a plății taxei de participare, contribuțiilor sponsorilor și partenerilor de organizare.

 
REGULAMENT:
1. Echipele vor fi structurate după cum urmează: un copil și doi adulți, doi copii și doi adulți, trei copii și doi adulți. Dacă o echipă are în componență 3 copii este obligatoriu ca aceasta să fie completată cu doi adulți, toate echipele vor avea 2 adulți.
2. Vârsta copiilor 6-16 ani, vârsta maximă pentru adulți 80 ani, se acceptă parinți, bunici, străbunici în echipa familiei.
3. Taxa de participare 100 lei/membru. Aceasta cuprinde: număr de concurs, harta format A4/echipă, hidratare, revitalizare și o masă caldă ( fasole cu s-au fără afumătură pentru adulți și câte o porție de paste pentru copii) la sosire, buff personalizat Maratonul Argonauților pentru fiecare membru din echipă, diplomă și medalie de finisher pentru fiecare membru din echipă, acces la facilități (cazare la hotelurile și pensiunile care sponsorizează competiția, parcare și campare în zona La Izvor, toalete eco). Înscrierile se pot face online în perioada 01 decembrie 2022 – 7 aprilie 2023.
4. Echipament obligatoriu: pantalon lung/scurt, bluză cu mânecă lunga, haină de ploaie/vânt, căciula/bandană/șapcă, pachet hrană și lichide, număr de concurs și hartă format A4 ( ultimele două vor fi distribuite de organizatori).
5. Startul probei Cursa Familiei va fi dat din zona Sfinxului Cheile Dobrogei duminică 9 aprilie 2023, intre orele 11:15 – 11:30. Echipele se vor valida la secretariatul de concurs, unde vor primi numerele de concurs și harta, iar fiecare adult din componența echipelor va completa declarația de responsabilitate. Startul nu va fi comun. Fiecare echipă participantă este liberă să plece în traseu în minutele imediat următoare validării, în intervalul 11:15 – 11:30. Participanții sunt rugați să se prezinte la linia de Start pâna la ora 10.
6. Cronometrarea se va face la secundă.
7. Traseul Cursei Familiei are o lungime de 6 km cu diferență pozitivă de nivel de 200 metri. Start/ Sfinxul Cheilor, La izvor, Brâul de mijloc al Cheilor, Gemenii Cheilor, Poiana Pietrele Șoimilor (Punct Control), Platou Nordic Masivul Geologic Cheia, Sfinxul Cheilor /Sosire. Traseul prezintă mici dificultăți în abordare (în special în zona Brâului de Mijloc al Cheilor) când apar condiții meteo deosebite (ploaie, ceață, ninsoare, viscol).
8. Traseul este neamenajat și neprotejat de aceea există un risc de rănire și/sau deces din pericolele obișnuite pentru competițiile outdoor. Acestea includ și nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, cu alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de căldura, insolație, deshidratare, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, pamânt, grindină, viituri, furtuni, fulgere, animale, incendii, efort fizic.
9. Traseul Cursa Familiei nu este închis altor participanți la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, animale și alții). Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident survenit, provocat și/sau în care au fost implicați participanți la Cursa Familiei din cadrul Competiției Sportive Maratonului Argonauților, în timpul desfășurării acesteia din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
10. Fiecare echipă are obligația să urmeze traseul oficial, să respecte indicațiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.
11. Cursa Familiei se desfășoară în aria uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Dobrogea: REZERVAȚIA GEOLOGICĂ CHEILE DOBROGEI CARE ESTE DECLARATĂ ARIE DE PROTECȚIE SPECIALĂ AVIFAUNISTICĂ. Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine DESCALIFICAREA ȘI NEPOSIBILITATEA PARTICIPĂRII LA VIITOARELE EDIȚII A CURSELOR COMPETIȚIEI SPORTIVE MARATONULUI ARGONAUȚILOR.
12. Echipele participante mai pot fi descalificate pentru:
-nerespectarea regulilor competiției
-scurtarea traseului
-modificarea numărului de concurs
-nepurtarea sau participarea făra număr de concurs,
-lipsa de fair-play față de participanți, oficiali, public etc.
13. Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri o echipă dacă unul din membri acesteia s-a accidentat după start iar starea nu-i mai permite să continue cursa sau în cazuri excepționale. Orice echipă care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, este obligată să anunțe organizatorul, prin căpitanul de echipă, la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunând la numărul de urgență (numărul de urgență se va găsi și pe numărul de concurs care va fi comunicat și în momentul validării). Orice echipă care se retrage din cursă va fi ajutată să aleagă cea mai bună variantă de retragere, dar căpitanul fiecăreia este responsabil pentru: transportul membrilor echipei, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii. Excepție fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
14. Aproape de finalul cursei, concurenții de la Cursa Familiei care vor fi ajunși din urmă de participanții de la proba de Cros, trebuie să rămână grupați, încetinind deplasarea, pentru a le oferi cale liberă concurenților probei de Cros. Doar așa se pot evita accidentele sau alte evenimente neplăcute. Concurenții de la Cursa Familiei nu au voie să acorde asistență celor din proba de Cros (apă, hrană, preluare echipament obligatoriu etc.) dar îi pot incuraja.
15, Sosirea echipei va fi validată numai dupa ce toți membri vor trece linia de Sosire.
16. Echipele participante vor avea acces la punctul de hidratare/revitalizare amenajat lângă Sfinxul din zona Start/Sorire Cheile Dobrogei.
17. Premii: Se vor oferi premii în produse și obiecte la categoria Open echipe loc 1, 2, 3.
Inapoi