Regulament Cursa Familiei - 2021 Cursă Anulată


1) Inainte de a va inscrie online va rugam sa cititi cu multa atentie Regulamentul si celelalte sectiuni ale pagini oficiale maratonulargonautilor.ro
2) Prin inscriere, plata si participare fiecare concurent confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile Regulamentului, isi asuma riscurile care decurg din participarea la Maratonul Argonautilor si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo, zona in care se afla, echipament.
3) Asociatia Sportiva Activ Pontica este o societate civila particulara, asociatie nonprofit, fara activitate economica, competitia Maratonul Argonautilor este o manifestare sportiva pentru amatori si profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv a platii taxei de participare, contributiilor sponsorilor si partenerilor de organizare.

 
REGULAMENT:
1. Echipele vor fi structurate dupa cum urmeaza: un copil si doi adulti, doi copii si doi adulti, trei copii si doi adulti. Daca o echipa are in componenta 3 copii este obligatoriu ca aceasta sa fie completata cu doi adulti, toate echipele vor avea 2 adulti.
2. Varsta copiilor 7-16 ani, varsta maxima pentru adulti 80 ani, se accepta parinti, bunici, strabunici in echipa familiei.
3. Taxa de participare 70 lei/membru. Aceasta cuprinde: numar de concurs, harta format A4/echipa, rehidratare si pasta party la sosire (masa separata pentru copii), tricoul competitiei pentru fiecare membru din echipa, diploma si medalie de finisher pentru fiecare membru din echipa, acces la facilitati (cazare la hotelurile si pensiunile care sponsorizeaza competitia, parcare si campare in zona La Izvor, toalete eco). Inscrierile se pot face online in perioada 15 decembrie 2019 – 6 aprilie 2020 sau la fata locului doar vineri 10 aprilie 2020 in intervalul 16.00-19.00, in limita a 9 locuri (1 loc = 1 echipa, 3 locuri/categorie)
4. Echipament obligatoriu: pantalon lung/scurt, bluza cu maneca lunga, haina de ploaie/vant, caciula/bandana, ochelari protectie, pachet hrana si lichide, numar de concurs si harta format A4 ( ultimele doua vor fi distribuite de organizatori).
5. Startul Cursei Familiei va fi dat din zona Sfinxului Cheile Dobrogei sambata 11 aprilie 2020, intre orele 10.00 – 10.30. Echipele se vor valida la secretariatul de concurs, unde vor primi numerele de concurs si harta, iar fiecare adult din componenta echipelor va completa declaratia de responsabilitate. Startul nu va fi comun. Fiecare echipa participanta este libera sa plece in traseu in minutele imediat urmatoare validarii, in intervalul 10.00 – 10.30. Participantii sunt rugati sa se prezinte la linia de start pana la ora 10.
6. Cronometrarea se va face la secunda.
7. Traseul Cursei Familiei are o lungime de 6 km cu diferenta pozitiva de nivel de 200 metri. Start din zona Sfinxului, La izvor, Braul de mijloc al Cheilor, Gemenii Cheilor, Ruinele fostei Cabane Forestiere, Poiana Pietrele Soimilor (Punct Control) Platoul Cheilor partea Nordica, Sfinxul Cheilor - Sosire. Traseul prezinta mici dificultati in abordare (in special in zona Braului de Mijloc al Cheilor) cand apar conditii meteo deosebite (ploaie, ceata, ninsoare, viscol).
8. Traseul este neamenajat si neprotejat de aceea exista un risc de ranire si/sau deces din pericolele obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, cu alte vehicule, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de caldura, insolatie, deshidratare, arsuri, rau de altitudine, caderi de pietre, pamant, grindina, viituri, furtuni, fulgere, animale, incendii, efort fizic.
9. Traseul Cursei Familiei nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la Cursa Familiei din cadrul Maratonului Argonautilor, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
10. Fiecare echipa are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.
11. Maratonul Argonautilor se desfasoara in aria uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Dobrogea: REZERVATIA GEOLOGICA CHEILE DOBROGEI SI REZERVATIA NATURALA GURA DOBROGEI, AMBELE SUNT DECLARATE ARII DE PROTECTIE SPECIALA AVIFAUNISTICA. Lasarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine DESCALIFICAREA SI NEPOSIBILITATEA PARTICIPARII LA VIITOARELE EDITII A MARATONULUI ARGONAUTILOR.
12. Echipele participante mai pot fi descalificate pentru:
-nerespectarea regulilor competitiei
-scurtarea traseului
-modificarea numarului de concurs
-lipsa de fair-play fata de participanti, oficiali, public etc.
13. Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri o echipa daca unul din membri acesteia s-a accidentat dupa start iar starea nu-i mai permite sa continue cursa sau in cazuri exceptionale. Orice echipa care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligata sa anunte organizatorul, prin capitanul de echipa, la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunand la numarul de urgenta (numarul de urgenta se va gasi si pe numarul de concurs care va fi comunicat si in momentul validarii). Orice echipa care se retrage din cursa va fi ajutata sa aleaga cea mai buna varianta de retragere, dar capitanul fiecareia este responsabil pentru: transportul membrilor echipei, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii. Exceptie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
14. Aproape de finalul cursei concurentii Cursei Familiei care vor fi ajunsi din urma de participantii la proba de Cros, trebuie sa ramana grupati, incetinind deplasarea, pentru a le oferi cale libera concurentilor probei de Cros. Doar asa se pot evita accidentele sau alte evenimente neplacute. Concurentii Cursei Familiei nu au voie să acorde asistență celor din probele Maraton si Cros (apa, hrana, preluare echipament obligatoriu etc.) dar ii pot incuraja.
15, Sosirea echipei va fi validata numai dupa ce toti membri vor trece linia de Sosire.
16. Echipele participante vor avea acces la punctul de hidratare/revitalizare amenajat langa Sfinxul din zona Start/Sorire Cheile Dobrogei.
17. Premii: Se vor oferi premii in produse si obiecte la categoria Open echipe loc 1, 2, 3.
Inapoi